Tapet fibra de sticla Vitrulan
Tapet

Tapetul din fibră de sticlă – ce este, ce avantaje are și cum se montează

Tapetul din fibră de sticlă este un material de ultimă generație pentru finisarea pereților. Multitudinea de avantaje pe care le oferă îl fac o soluție ideală pentru spații publice: birouri, spitale (chiar și săli de operație), clinici, școli, grădinițe, piscine, centre wellness, dar și pentru spații rezidențiale.

Ce avantaje are tapetul din fibră de sticlă?

1. Rezistență deosebită

Tapetul din fibră de sticlă oferă peretelui rezistență la șocuri și zgârieturi, un aspect esențial mai ales în spațiile publice, cu trafic intens. Materialul este rezistent la soluțiile agresive de curățare și dezinfectare care se folosesc în unitățile medicale.

Tapet fibra de sticla Vitrulan_Zen Interior Bucuresti_cabinet stomatologic

2. Respirabilitate

Tapetul din fibră de sticlă este un material care nu absoarbe și nu menține umezeala, ci permite pereților să respire, asigurând astfel un aer curat. Totodată, nu dezvoltă mucegai, ciuperci sau microorganisme.

3. Previne crăpăturile

Tapetul din fibră de sticlă maschează crăpăturile mici și oprește lărgirea acestora. Structura sa îl ajută să prevină apariția crăpăturilor în clădirile noi și să le camufleze pe cele din clădirile vechi.

Tapet fibra de sticla Vitrulan_Zen Interior Bucuresti - renovare cu Systexx Active Reno

4. Durată îndelungată de viață

Fibra de sticlă este un material extrem de rezistent, fiind utilizată inclusiv în aeronave. Modelele clasice de tapet Vitrulan au o durată de viață de 20 de ani, iar modelele din gama Systexx Premium oferă 30 de ani garanție.

5. Întreținere și reparare ușoară

Tapetul din fibră de sticlă este lavabil și facil de îngrijit: se curăță ușor, cu ajutorul unui burete umezit în soluție de săpun sau detergent. Deoarece nu absoarbe umezeala, curățările repetate nu reprezintă o problemă.

În plus, suportă revopsirea în orice nuanță de până la zece ori, fără a-și modifica aspectul sau textura. Dacă este necesară o reparație, aceasta este ușor de făcut, iar în cazuri extreme, porțiunea degradată poate fi înlocuită cu o bucată similară și ulterior vopsită în aceeași culoare.

Tapet fibra de sticla Vitrulan_Zen Interior Bucuresti vopsit

6. Ecologic

Este un produs ecologic, fabricat exclusiv din componente naturale: țesătura de sticlă este obținută printr-un procedeu de topire a maselor sticloase prin care se produc fire de diferite grosimi și densități, ce sunt ulterior țesute. Țesătura rezultată este impregnată cu un compus special care îi conferă o formă stabilă.

7. Anti-alergic

Produsul are proprietăți ecologice, nu conține substanțe nocive și nu reține praful, prin urmare este recomandat persoanelor cu alergii sau probleme respiratorii.

8. Ignifug

Tapetul din fibră de sticlă Vitrulan respectă reglementările europene de rezistență la incendii și întrunește toate condițiile pentru a putea fi folosit în locuri publice. Produsul este ignifug, nu arde și nu întreține arderea.

Tapet fibra de sticla Vitrulan_Zen Interior Bucuresti ignifug

Cum se montează tapetul de sticlă?

Comparativ cu alte finisaje, tapetul din fibră de sticlă se montează într-un timp record și necesită un consum redus de materiale și timp. Poate fi aplicat direct pe tencuială, beton sau gips carton, fără a fi necesară gletuirea în prealabil.

Aplicarea se face pe suprafața pregătită (curată, uscată și netedă). Pentru aplicare, se folosește un adeziv special, iar materialul se lasă la uscat aproximativ 24 de ore. După uscarea completă, poate fi vopsit, preferabil în mai multe straturi.

Montare tapet fibra de sticla Vitrulan_Zen Interior Bucuresti 1

Ce tipuri de tapet de fibră de sticlă există?

Producătorul german Vitrulan oferă următoarele game de tapet din fibră de sticlă:

Gama Classic Plus oferă modele de tapet de fibră de sticlă variate, atât simple, cu model de țesătură textilă, cât și cu design Chevron (brăduț), romburi sau dungi. Este gama cea mai accesibilă ca preț.

Gama Phantasy Plus cuprinde modele cu un design mai sofisticat, pentru cerințe estetice mai deosebite.

Gama Pigment Plus înglobează modele cu un design basic, cu un strat aplicat de vopsea albă, pe bază de pigmenți de înaltă calitate. Tapetul din fibră de sticlă din această gamă poate fi vopsit într-un singur strat, în nuanța dorită (în special pentru nuanțele deschise, pastelate), oferind o economie de bani și timp.

Gama Aqua Plus Phantasy oferă texturi cu aspect de tencuială decorativă. Tapetul din această gamă are adezivul deja aplicat pe spate, montajul fiind extrem de facil: se umezește partea din spate pentru activarea adezivului și se aplică pe perete.

Gama Aqua Plus Pigment îmbină beneficiile gamei Aqua Plus Phantasy (adeziv deja aplicat pe spate) cu beneficiile Pigment Plus – un strat de vopsea albă cu pigmenți de cea mai înaltă calitate pe față.

Gama Systexx Active a fost creată pentru nevoile tehnice speciale din clădirile vechi sau spațiile publice. Conține trei produse cu proprietăți speciale: Systexx Active L65 permite țeserea unui logo în structura sa (ori a altui model dorit de beneficiar); Systexx Active M39 conține un strat metalic pe spate, pentru a putea susține magneți; Systexx Active S38 este conceput pentru renovarea ușoară a pereților interiori: se poate aplica pe suprafețe cu denivelări de până la 2 mm adâncime.

SYSTEXX_ACTIVE_RENO_S38

Gama Systexx Comfort cuprinde opt modele de tapet de fibră de sticlă vopsibil, cu adezivul deja incorporat pe spate, din fabrică. În plus, este deja vopsit cu un strat de pigmenți de cea mai înaltă calitate (mai puțin Systexx Comfort SC532). Textura clasică se pretează mai ales pentru spații publice.

Gama Systexx Premium reprezintă gama de vârf Vitrulan și oferă garanție de 30 ani în care își păstrează toate proprietățile inițiale. Calitatea sa deosebită este atestată cu Clasa 1 conform standardului Oeko-Tex (clasă care se aplică și articolelor pentru bebeluși). Adezivul este deja aplicat pe spatele său și, cu mașina de aplicat tapet Aqua Quick, se pot monta până la 25 mp de tapet/ oră.

Tapetul din fibră de sticlă este cu adevărat un produs revoluționar, iar noi îl recomandăm în proiecte variate.
Pentru mai multe informații despre tapetul de sticlă și mostrar, vă așteptăm în showroomul nostru din Bulevardul Regina Maria 76, București, sau ne puteți suna la 0765.00.19.78.

author-avatar

About Cristina Petcu

Sunt Cristina Petcu și am început să lucrez în domeniul amenajărilor interioare din București în 2007. De atunci, am intrat în sute de case și m-am îndrăgostit încet, dar iremediabil, de acest univers.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.