Fototapet YO2
Fototapet, Tapet

Cele mai frumoase modele de tapet și fototapet 2021/22 – îți prezentăm furnizorii noștri

În ultimii ani, tapetul a redevenit popular: tot mai multe persoane aleg să înlocuiască banala vopsea lavabilă cu tapet decorativ sau fototapet. Acest tip de finisaj oferă modele și nuanțe nelimitate, iar printre avantajele practice se numără ușurința de montare și întreținere. În plus, modelele de ultimă generație fac imposibilul posibil: există acum tapet special pentru baie, tapet pentru bucătărie și spații cu grad mare de umiditate.

De-a lungul timpului, am selectat în portofoliul nostru doar branduri de tapet și fototapet care oferă o îmbinare perfectă între varietatea modelelor, design inedit, rezistență și calitate. Îți prezentăm în continuare furnizorii noștri de tapet și fototapet, nu înainte de a clarifica o întrebare pe care o primim deseori:

Care este diferența între tapet și fototapet?

Fototapetul este un finisaj relativ nou în decorarea locuințelor și reprezintă o imagine de mari dimensiuni, imprimată pe un suport de hârtie sau vlies (fibre nețesute). Fototapetul se realizează după dimensiunea exactă a suprafeței care se dorește acoperită, de aceea creează imagini spectaculoase, uniforme, imposibil de obținut cu un tapet decorativ la rolă. În plus, poate fi aplicat și pe alte suprafețe, nu doar pe pereți. O altă diferență față de tapetul decorativ este că poți opta pentru un fototapet personalizat – adică o imagine aleasă de tine.

Acum, că am lămurit această întrebare, iată brandurile internaționale de tapet decorativ și fototapet din portofoliul nostru:

FOTOTAPET MODERN pentru bucătărie, living, dormitor și baie – furnizorii noștri

GLAMORA – fototapet modern, avangardist, fabricat în Italia

Din 2010, Glamora propune modele de fototapet inovatoare, atemporale și elegante. Colecțiile lor includ modele de fototapet pentru baie (GlamFusion® – The Waterproof Wallcovering), modele de fototapet organice, ecologice (GlamPure – The Organic Wallcovering) și modele de fototapet de design (Creative Wallcoverings – The Wallpaper for Interior Design).

Fototapet Aurea - Glamora

Fototapetul Aurea de la Glamora: o colecție care recreează o atmosferă elegantă

INKIOSTRO BIANCO – artă sau fototapet?

Sub deviza „Creative Thinking”, producătorul italian propune modele de fototapet eclectice, extrem de creative, adevărate opere de artă. Pentru Inkiostro Bianco, decorația transformă felul în care trăim în spații și generează emoție.

Fototapet Inkiostro Bianco -FUFLUNS

Fototapet din noua colecție Reminiscenze, lansată în 2021 de Inkiostro Bianco

Cele peste 400 de modele de fototapet disponibile sunt extrem de versatile și pot fi aplicate pe vinil, EQ•Dekor (o membrană din fibră de sticlă, potrivită pentru băi, bucătării și pardoseli) sau Canvas, o țesătură potrivită pentru amenajări temporare.

INSTABILELAB – inovație în fototapet pentru bucătărie, living, dormitor și baie

INSTABILELAB este un brand italian fondat în 2015 de profesioniști din lumea designului interior și a graficii, care oferă soluții personalizabile și adaptabile. Colecțiile lor au o interpretare unică ce amestecă idei și stiluri, creând combinații noi, inovatoare.

Custom-Me – fototapet pentru orice suprafață

Fototapetul Custom-Me de la Instabilelab reprezintă o soluție completă, capabilă să acopere și să personalizeze complet orice spațiu, privat sau public, interior sau exterior. Grafica poate fi aplicată pe pereți, pardoseli, țesături, piese de mobilier și corpuri de iluminat, pentru a oferi o continuitate vizuală și a reinterpreta spațiile în moduri unice, creative și inovatoare.

Custom Me - fototapet InstabileLab

Custom Me – fototapet InstabileLab pentru orice suprafață

Art Kitchen – fototapet special pentru bucătărie

Fototapetul pentru bucătărie este conceput special pentru panoul antistropire. Fabricat din fibră de sticlă, este rezistent la apă și căldură, lavabil, ușor de curățat, și își păstrează impecabil culorile. Este creat după dimensiunea exactă a porțiunii de perete.

Art Kitchen - fototapet bucatarie InstabileLab

Art Kitchen – fototapet special pentru bucătărie

Wall&decò – soluții unice de fototapet pentru baie și fototapet pentru exterior

În 2005, Christian Benini, pe atunci fotograf de publicitate, a reprodus o imagine cu frunze uriașe pentru a o folosi ca fundal la o ședință foto. A înțeles imediat valoarea decorativă a creației sale și a decis să fondeze Wall&decò. Brandul italian de fototapet redefinește estetica decorării pereților: în loc de repetițiile de imprimeuri sau forme geometrice tipice tapetului tradițional, propune imagini maximaliste cu un efect puternic.

Wall&decò are patru colecții de tapet și fototapet:

CWC – CONTEMPORARY WALLPAPER COLLECTION: modele de fototapet living, dormitor, hol, cafenele și spații publice, cu imagini artistice unice, de impact.

EWC – ESSENTIAL WALLPAPER COLLECTION: modele de tapet living, dormitor, hol, office, restaurante, cafenele și spații publice, cu un imprimeu decorativ mai simplu.

WET SYSTEM: fototapet pentru baie și zone cu grad ridicat de umiditate, cu imprimeuri artistice unice, de impact.

Fototapet pentru baie Utopia

Fototapet pentru baie Utopia

OUT SYSTEM: fototapet pentru exterior, o soluție tehnică avansată, versatilă și neconvențională, fabricată pentru pereți exteriori și fațade. Rezistent la ploaie și intemperii, asigură un impact decorativ ridicat.

Fototapet pentru exterior Wall and Deco Out Collection

Fototapet pentru exterior Wall&decò Out System

YO2 – fototapet modern cu influențe clasice

Brandul de design olandez oferă soluții creative ce îmbină clasicul și contemporanul. Tematica neo-barocă se regăsește în multe dintre modelele YO2, caracterizate de influențe clasice în concepte contemporane. Colaborările cu designeri internaționali renumiți au rezultat în modele de fototapet pentru spații rezidențiale și publice extrem de apreciate, unele distinse cu premii internaționale.

Fototapet YO2Fototapetul Kintsukuroi, semnat de Elisa Tonelli, a fost premiat în 2021 cu A’ Design Award

TAPET DECORATIV MODERN – furnizorii noștri

Khrôma by Masureel – tapet decorativ mereu în tendințe

Fondat în anii 80 de Guy Verstraete, Masureel International a lansat în 2004 brandul propriu de tapet Khrôma. Fiecare colecție de tapet decorativ Khrôma pornește de la o poveste unică, inspirată de moștenirea culturală bogată a diferitelor culturi de pe glob. Combinații de culori elaborate, desene inovatoare și designuri mereu noi, în modele de tapet pentru living, dormitor, birouri, hoteluri, cafenele și spații publice: este promisiunea brandului olandez, preocupat de originalitate și unicitate.

Tapet decorativ Wander Leaf - Masureel

Tapet decorativ Wander Leaf

Eijffinger – 145 de ani de istorie în tapet decorativ

De peste 145 de ani, compania olandeză de tapet decorativ Eijffinger face lumea mai frumoasă. Atenți la cele mai noi nuanțe, inovații și tendințe în design interior, își propun să ofere modele de tapet pentru copii, living, dormitor și nu numai, pline de creativitate și calitate.

Eijffinger Kids – tapet pentru copii

Colecția de tapet pentru copii se îmbogățește periodic cu noi modele pline de culoarea și candoarea copilăriei.

Tapet pentru copii fosforescent Mini Me

Preferatele noastre sunt modelele de tapet fosforescent pentru copii care iluminează în întuneric din colecția Mini-Me

Eijffinger Circles – cercuri decorative de tapet

Disponibile în diametru de 1 m, 1.2 m și 1.5 m, cercurile de tapet decorativ Eijffinger reprezintă o soluție rapidă și ușoară de a schimba atmosfera din hol, living, dormitor sau birou. Modelele inspirate de natură se potrivesc în diferite stiluri de amenajări.

Wallpower Circles - cercuri de tapet decorativ autoadezive

Wallpower Circles – cercuri de tapet decorativ autoadezive

Rasch – tapet rezistent, fabricat în Germania

Cu o istorie de peste 150 de ani, compania este condusă acum de a cincea generație a familiei Rasch. Brandul german de tapet Rasch a fost mereu preocupat de calitate înaltă, design sofisticat și o aplicare a celor mai noi tehnologii din domeniu.

Colecțiile lansate de Rasch răspund diferitelor tendințe și gusturi: de la natură și clasicism la influențe industriale și hip.

BN Walls – peste 3000 de modele de tapet decorativ

BN International a fost înființat în 1926, ca producător de pardoseli din vinil. În anii ’90, a început să se concentreze pe tapet decorativ, și astfel a luat naștere BN Walls: tapet modern pentru spații publice și private. Soluțiile de tapet oferite sunt extrem de variate: peste 3000 de modele, inclusiv cu certificate de rezistență, pentru hoteluri și spații publice.

Tapet decorativ Van Gogh BNWalls

Tapet decorativ din colecția Van Gogh de la BN Walls

Pentru a consulta împreună cataloagele de tapet și fototapet, te așteptăm în showroomul nostru din Bulevardul Regina Maria 76, București, cu programare prealabilă la 0765.833.517.

 

 

author-avatar

About Cristina Petcu

Sunt Cristina Petcu și am început să lucrez în domeniul amenajărilor interioare din București în 2007. De atunci, am intrat în sute de case și m-am îndrăgostit încet, dar iremediabil, de acest univers.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *